Alja Zwierenberg

Alles kan en zal anders worden in het leven en in de kunst
als we het woord liefde durven uit te spreken zonder ons te schamen.
In de liefde ligt de ware kunst.

- Marc Chagall - 


Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen?

Geboren in 1968, met een potlood achter mijn oor en alle kleuren van het leven diep verborgen in mezelf, kreeg ik de naam Alja. En alhoewel niet direct herkent door mijn omgeving, volgde ik tegen alle weerstanden in mijn natuur en ontwikkelde ik in de loop van de tijd mijn creatieve talenten.
Eén daarvan is het heerlijke talent om vorm te kunnen geven aan, wat op het oog eenvoudige kindertekeningen lijken te zijn, die in hun diepgang echter herkent kunnen worden in de vele dimensies van ons bestaan. Waarin aandacht voor elkaar en tederheid leidend zijn.

Voor een impressie verwijs ik je graag naar mijn website.
Mocht mijn werk je aanspreken en heb je het vermoeden dat mijn illustraties van toegevoegde waarde kunnen zijn aan jouw verhaal dan ben je van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Hoe ga ik te werk?

In een eerste contact via e-mail kun je je vraag en een impressie van je verhaal aan me voorleggen. Op basis daarvan kunnen we al dan niet een afspraak maken, ofwel bij mij thuis of via de digitale weg (Zoom, Skype of anderszins) om uitgebreider kennis te maken en gezamenlijke wensen aan elkaar voor te leggen, alsook de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken. Zodra de creatieve kant helder en er een zakelijk akkoord is, ga ik aan de slag.

Te beginnen met het tot me nemen van je verhaal en het laten ontstaan van de eerste schetsen. Wanneer deze duidelijker vorm hebben gekregen in tekeningen, deel ik ze met je. Omdat er dan nog de mogelijkheid is om eventuele veranderingen aan te brengen en mogelijke wensen te bespreken.
Daarna werk ik de tekeningen verder uit tot een illustratie in de gewenste techniek.

Voor illustraties werk ik enkel met (kleur)potlood, wasco en acrylverf.

Zijn de illustraties klaar en is de tekst naar wens dan kunnen ze door een vormgever verder tot een boek verwerkt worden. 

Kosten

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, van cover tot compleet binnenwerk en van een enkele zwart-wit illustratie tot een volledig, kleurrijk geïllustreerd prentenboek, is het onmogelijk hier een kostenplaatje weer te geven.

In de meeste gevallen vraag ik een vast bedrag voor het maken van de illustraties, inclusief een licentie die je het recht geeft de illustraties voor het overeengekomen doeleind en de daaraan verbonden voorwaarden te gebruiken.
En vraag ik boven de verkoop van een x aantal boeken een percentage van de verkoopprijs per verkocht boek (royalty’s genaamd).

Om een indicatie te geven van de prijzen, deze beginnen bij 150,= euro voor een eenvoudige illustratie in grafietpotlood en zijn oplopend. De royalty’s vangen aan bij 10% en hoger en dienen eens per jaar te worden voldaan.

Heb je helder voor ogen wat je graag zou willen, vraag dan gerust en geheel vrijblijvend een offerte aan. Je kunt daarin ook alle voorwaarden, afgestemd op de opdracht en gebaseerd op het Nederlandse recht, lezen.

Resultaat

Voor nu verwijs ik nog graag naar mijn website en Instagram account