De mama van Mik heeft epilepsie
Chantal Verschraagen

hardcover: 14,95
bestellen

ISBN: 9789083020198

Mik en mama spelen doktertje. Mik vindt dat erg leuk, hij wil later dokter worden. Hij heeft van mama echte medicijndoosjes van de dokter gekregen. Maar waarom heeft mama deze medicijndoosjes eigenlijk?! Is mama ziek? Mama vertelt dat zij epilepsie heeft en dat zij pillen slikt om geen aanval te krijgen. ‘Een aanval? Wat is dat nou weer’ denkt Mik. Het klinkt maar eng. In dit boek vertelt de mama van Mik spelenderwijs aan Mik over haar ziekte. Wat het is en wat er soms kan gebeuren. En dat het onderdeel van haar leven is maar vooral niet eng.


Over de auteur

Chantal Verschraagen is in het dagelijks leven oncologieverpleegkundige en sinds 2021 moeder. En zij is epilepsiepatiënt. Sinds ze moeder is geworden, is zij  gaan zoeken naar voorlichting over een ouder met epilepsie, speciaal voor jonge kinderen. Omdat dat er niet was, is zij  het zelf gaan schrijven.

Met deze serie wil zij de angst bij jonge kinderen wegnemen. De boekjes helpen daarmee ouders en andere familieleden met het uitleggen van hun ziekte of aandoening.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.


  • Angelique

    Makkelijk en leuk om te lezen of voor te lezen. Het verhaal en de tekeningen maken epilepsie duidelijk en minder eng/spannend