De zichtbare vrouw
Lily Monori van Dijken

softcover: 26,95
Bestel nu

ISBN: 9789083355627

Het eerste boek van Lily, "Het verborgen meisje’’ verscheen eind 2021 en is uitstekend ontvangen. Het heeft veel stof doen opwaaien, gaf herkenning en was daarmee ook confronterend voor zowel pleegkinderen als pleegouders.

Het Surinaamse meisje dat als pleegkind opgroeide in de biblebelt is ondertussen een zichtbare vrouw van begin veertig. Ze heeft alles goed voor elkaar. En toch zijn er zaken waar ze tegenaan blijft lopen. Op het werk, in de liefde, in haar omgang met mensen. Heeft het te maken met het feit dat zij pleegkind is? Welke impact heeft dat op haar latere leven? En hebben andere pleegkinderen misschien ook last van dezelfde bewijsdrang, belemmeringen en blokkades?

Lily gaat op onderzoek uit. Ze spreekt met tientallen pleegkinderen van verschillende leeftijden. En komt tot verrassende inzichten. ‘’De zichtbare vrouw’’ is een must-read voor iedereen die zich wil verdiepen in menselijk gedrag en wil begrijpen waar het vandaan komt, zodat meer onderling begrip en acceptatie voor elkaar ontstaat. Privé, maar zeker ook op het werk.


Typhoon - Rapper en zanger

“Het is ontzettend mooi dat Lily haar positieve verhaal over pleegzorg uitdraagt en daarmee belangrijk werk verricht voor een kwetsbare groep kinderen in onze samenleving."

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.


  • Korinne

    Ik vind ‘De zichtbare vrouw‘ heel anders dan ‘Het verborgen meisje’. Dat was een beschrijving van Lily's leven. Je kon de pijn voelen wat ze mee moest maken als kind.

    ‘De zichtbare vrouw‘ is letterlijk en figuurlijk volwassener. Hoe ze het schrijft, de taal die ze gebruikt. Maar ik lees hier ook niet meer het kind, maar de volwassen vrouw die worstelt met de gevolgen van haar traumatische jeugd. En de nieuwsgierigheid van Lily en de wil om zichzelf te begrijpen. De grijsgedrukte stukken, waarin pleegkinderen hun ervaringen delen. daarvan kan ik me voorstellen dat het voor hen ontzettend waardevol is.