De Zwijger
Marianne Edeling

softcover: 19,95
e-book: 9,95
bestellen

ISBN: 9789083243900

Alles verandert voor David als hij op zijn achttiende verjaardag wordt gevraagd zich bij een Franse notaris te melden. Daar ontvangt hij een lange brief van zijn overleden vader.

De inhoud daarvan is het begin van een avontuur, dat hem samen met zijn vriendin Elyse van de Nieuwe Kerk in Delft naar Orange in Frankrijk brengt om antwoorden te krijgen op vele vragen. Wat voor betekenis hebben een sleutel en kistje uit de zestiende eeuw? Wat heeft dat met David te maken? Door wie worden ze achtervolgd?

Hun avontuur zet de geschiedenis rond het leven, maar vooral de dood van Willem van Oranje op zijn kop. Deze historische roman geeft een mooi beeld van verschillende gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog


De Zwijger is de debuutroman van Marianne Edeling (1969). In het dagelijkse leven is zij marketeer. Schrijven is haar passie. Vooral geschiedenisverhalen prikkelen haar fantasie.

Wil je meer volgen over het boek De Zwijger en allerlei leuke feitjes rondom het leven van Willem van Oranje kijk dan op Instagram.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.


 • Jan Verstegen

  Je brengt verleden en heden op een speelse manier bij elkaar. Hierdoor ontstaat een boeiend en spannend verhaal van begin tot het einde. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Mooi debuut als schrijfster! Goed gedaan.


 • Carla kop

  Het boek verbindt het heden met het verleden. Het is op een fijne manier geschreven en het blijft boeien. Het geeft inzicht in onze vaderlandse geschiedenis en laat zien dat inzichten over hoe je grote vraagstukken op verschillende manieren kan oplossen. En daarmee ook wat de gevolgen kunnen zijn voor volgende generaties.


 • Marianne

  Ik heb het boek achter elkaar uitgelezen. Het leest erg makkelijk.
  Ik was aangenaam verrast.
  Door dit boek ben ik weer in de geschiedenis van Nederland gedoken.
  Ik kan het aanraden.
  Een mooi debuut boek.


 • Petra

  Wat een info ging er over me heen bij het lezen van dit boek! Maar wat was het goed te plaatsen allemaal.
  Bijzonder verhaal en leuk om de "oude bekenden" uit de geschiedenisboeken langs te zien komen!!


 • Piet

  Ik heb het boek in de vakantie uitgelezen. Ik ben onder de indruk van je research. Ik vond het een fijn te lezen boek, want ik heb het in één keer uitgelezen. Spannend en informatief tegelijk. Complimenten hoor!


 • Ornançe

  Heel knap hoe de schrijfster elk personage zijn of haar verhaal laat vertellen wat uiteindelijk één mooi meeslepend, spannend, dramatisch verhaal wordt. Bewondering voor de manier waarop het verhaal wordt gebracht! Echt een aanrader om te lezen 👍


 • Hilone

  Prachtig boek! Zo leuk spannend en leerzaam. Met een mooie afloop die je op je eigen manier tijden het lezen kunt gaan vormen.


 • Arco

  Spannend tot het einde, vernuftig in elkaar gezet. Het verhaal leest makkelijk weg. Petje af voor dit debuut!