Ebook

bol.com en andere (online) boekwinkels
Kobo
KoboPlus
vanaf 135,-

Steeds meer mensen lezen uitsluitend nog Ebooks. Zonde als je die snel groeiende groep niet kunt bereiken met jouw boek. Daarom bieden we je de mogelijkheid om je boek om te toveren naar een Ebook.

Het grote voordeel van een Ebook is dat je geen kosten hebt om je boek te drukken. En je hebt ook geen voorraad nodig. De kosten zijn dus een stuk lager en daarom is een Ebook goedkoper dan een papieren boek. In overleg bepalen we wat de prijs van jouw Ebook moet worden. 

Is je boek klaar, dan kunnen we daar een Ebook van maken. We zorgen ervoor dat het aan alle technische eisen voldoet. Je Ebook heeft een apart ISBN-nummer nodig en daar zorgen we natuurlijk ook voor. 

Via het platform Brave New Books wordt je Ebook gepubliceerd en is het bij alle relevante online boekwinkels in Nederland en Vlaanderen, waaronder bol.com, verkrijgbaar. Je krijgt ook nog een eigen webpagina bij Brave New Books waarop je Ebook ook te koop is. 
Verder is je Ebook beschikbaar voor Kobo en KoboPlus. KoboPlus is een abonnementendienst, zeg maar de Netflix voor Ebooks.

Jouw investering

Heeft je boek geen of weinig illustraties dan betaal je eenmalig 135,-. Heeft je boek veel illustraties, dan krijg je eerst een offerte.

Wij houden verder geen marge of ander kosten in op je verkochte Ebooks.  

Jouw opbrengsten

De marge op je Ebook is afhankelijk van via welk kanaal je Ebook is verkocht en de verkoopprijs. Het ligt altijd een stuk lager dan je verdiensten op een papieren boek. Daar staat tegenover dat je er verder niets meer voor hoeft te doen. Aan een Ebook dat voor 7,99 op bol.com wordt verkocht, krijg je ongeveer 2,25 aan royalty.

KoboPlus kent een variabele vergoeding die onder meer wordt bepaald aan de hand van het aantal abonnementshouders en het aantal keer dat je boek is gelezen. Je inkomsten per gelezen Ebook varieert van enkele dubbeltjtes tot bijna 2 euro.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het schrijven en/of uitgeven van je boek? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.