MarktLEVEN
Cathalijne van Oort

softcover: 22,50
Bestel nu

ISBN: 9789083355658

Wie zijn die mensen die in het holst van de nacht hun bed uitkomen, die in stromende regen hun kraam opbouwen, en die altijd vrolijk lijken? Om daar achter te komen zocht Cathalijne die marktmannen en -vrouwen op in hun kramen en verkoopwagens (en in een enkel geval achter in hun ‘bus').

In MarktLEVEN lees je de ‘kraamverhalen' die zij bij deze ontmoetingen optekende. Verhalen over ondernemerschap, vrijheid en lekker buiten zijn. En vooral: verhalen over die grote, warme familie die ‘markt' heet, en waar ook de klanten zo'n belangrijk deel van uitmaken. Want voor die trouwe klantenkring hebben de marktlui het wel over: het slechte weer, die lange dagen en zélfs dat akelig vroege opstaan.

De markt, die maak je samen, en als je dat goed doet is elke marktdag een feestje. Net als dit boek, dat een aanrader is voor al die klanten en passanten die graag tussen de kramen rondlopen. MarktLEVEN toont je een ándere kant van de markt, en niet alleen van die in Gouda. Zet je boodschappentassen maar vast klaar, want zodra je dit boek uit hebt, wil je niets anders dan naar de markt!


Cathalijne van Oort (1974) schrijft omdat ze nieuwsgierig is naar de ervaringen en herinneringen van mensen. Sinds 2022 heeft ze haar eigen schrijfbedrijf VerhaalLIJN en werkt zij onder andere voor In de Buurt/Gouda. Voor dat platform maakte zij de kraamverhalen die, in licht aangepaste vorm, hun weg vonden naar de bundel MarktLEVEN. Astrid den Haan maakte de prachtige foto's van de marktmannen en -vrouwen die hun verhaal wilden delen.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.