Raamkatten & Co
Astrid den Haan

hardcover: 34,95
bestellen

ISBN: 9789083243986

Ik breng veel tijd door in de straten van Gouda, fietsend naar een klus als fotograaf voor de gemeente of wandelend om een frisse neus te halen. En overal waar ik kom zie ik aaibare pluizenbollen die de vensterbanken van de stad bewonen. Zwoel zonnend, vreselijk verveeld of notoir nieuwsgierig. Raamkatten zijn er in alle soorten en maten. Sommigen hebben heel wat te zeggen, anderen liggen zorgeloos te slapen.

Alle foto's zijn spontane momentopnames; soms laat ik de katten hun ding doen, een andere keer maak ik door het raam contact met ze. De dieren staan centraal, maar ook de spullen in de vensterbank spelen een rol. Die geven een tijdsbeeld en vertellen over de menselijke bewoners van het huis. Tot slot speel ik graag met reflecties van het glas en de weerspiegeling van de straat. Met al deze elementen kaam ik mijn beeldverhaal. 


Astrid den Haan
Astrid den Haan is fotograaf en kunstenaar. Naast haar werk als fofograaf voor de gemeente Gouda maakt ze volop vrij werk. Ze is een creatieve allrounder met een voorkeur voor straat-, reis-, en macrofotografie.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.