Vuile Mafketel
Beppie Vermeulen

softcover: 19,95
bestellen

ISBN: 9789083243948

Het is gelukt! Je bent met bloed, zweet en tranen vertrokken bij je narcistische partner. Een nieuw leven lonkt. Maar helaas. Je bent niet zomaar uit de problemen. Nu begint het pas, de worsteling met advocaten, rechtbanken, verzekeringsinstanties en noem maar op. Ook je ex-partner laat je niet los.

Vuile mafketel belicht een andere kant van narcisme. En laat zien wat een positieve, out-of-the-box benadering teweeg brengt. Ook Beppie was slachtoffer, maar heeft zich nooit zo gedragen. Het boek is doorspekt van haar humor, lef en doorzettingsvermogen.


Beppie Vermeulen (1960) werkte jarenlang in de horeca. Zij kreeg te maken met een narcistische partner en heeft zich van hem losgemaakt. Ze is daardoor geworden wie ze is. Nu helpt ze vanuit haar praktijk Kabebe andere slachtoffers van narcisme om hun eigenheid en veerkracht terug te vinden. Haar eigen ervaringen en de trainingen die zij volgde zijn daarvoor een solide basis.
Beppie woont in Boskoop en heeft een dochter, een zoon en drie kleinkinderen.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.


 • Sanne van Nes

  Een zeer indrukwekkend boek. Mooi geschreven. In een keer uitgelezen. Helpend voor advocaten, mediators, hulpverleners en voor ieder die te maken krijgt met narcisme. Zodat zij met deze informatie beter hulp kunnen bieden en zich minder laten bespelen. Bedankt voor het delen van je verhaal! Zeer dapper en waardevol!


 • Katleen

  Ik heb Beppie leren kennen op een spirituele beurs. De tweede maal had ze haar boek bij en het intrigeerde mij om hem te lezen. Thuisgekomen en eraan begonnen. Het greep mij zo aan, dat ik het even heb moeten laten liggen. Ik kreeg terug dromen over mijn vorige relatie, dus verwerkt was het nog niet. Toch na een tijd de moed bijeengerapen om verder te lezen. Voor mij was het, niet slecht bedoelt, goed om te weten dat ik niet alleen was. Iemand te weten die snapt wat je hebt doorgemaakt. Want met de scheiding kreeg ik nooit echt het gevoel van begrepen te worden.
  Daarom zou ik deze boek zeer hard aanprijzen bij advocaten, hulpverleners en zelfs rechters. Als anderen hierdoor beter begrepen en geholpen worden zou het al een pluspunt zijn. Dus voor in België, aarzel niet om dit boek aan te schaffen, je kan er jezelf mee helpen of anderen.


 • Petra Runge

  Ik was totaal niet op de hoogte dat dit zich in Beppie's leven heeft afgespeeld. Heb dit boek ook in 1 ruk uitgelezen. Ik heb bewondering voor de schrijfstijl van Beppie maar nog meer van het feit dat ze zo openhartig verteld wat een narcist met iemand kan doen, en hoe optimistisch zij nog in het leven staat. Veel respect voor Beppie! Sterke vrouw! Dit boek zou ook zeker gelezen moeten worden door advocaten en mediators zodat zij het handelen/manipuleren en de machtspositie van een narcist herkennen.


 • Loes

  Een zeer indrukwekkend geschreven boek. Beppie neemt je mee aan de hand en wijst je dé weg om uit de (naar mijn mening) meest uitdagende situatie wat je kunt kriigen, wat narcistisch misbruik is te komen... doch de mooiste meest waardevolle levensles biedt, namelijk terugkomen naar jezelf en je eigen stuur vast te pakken. Een aanrader!


 • Remy Tax

  Beppie laat je mee lezen wat zij heeft meegemaakt hoe het is om te leven met een narcistische partner. Ze neemt de lezer mee in haar reis om zich los te maken van haar partner X en deelt hierbij haar ervaringen en adviezen. Geeft de lezer vertrouwen en handvatten om zelf nu ook te starten met zich los te maken van haar of zijn relatie en te gaan voor een nieuwe frisse start zonder een oude of nieuwe partner met een Narcistische PersoonlijkheidsStoornis.
  Goed te lezen boek met humor, kennis en veel ‘ja dat herken ik’ momenten.


 • Lisette Wennekers

  Vuile Mafketel is een openhartige eye opener voor iedereen die los moet komen van een narcistische partner; moet omdat er geen andere optie is! Dat daarvoor veel moed nodig is en alle hulp die je kunt vinden, lees je in haar boek. Ik stond Beppie bij als haar advocaat in de echtscheiding en mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Ik weet hoe zwaar het proces is geweest en ik ben megatrots op Beppie, die het gelukt is om eruit te komen en zoveel anderen te helpen in het herstelproces. Ondanks alles is zij positief in het leven blijven staan ... you dit it!


 • Annelies Scheepens

  'Vuile Mafketel' maakt invoelbaar hoe je verstrikt kunt raken in een destructieve relatie en jezelf daarin kwijtraakt. Het laat zien wat het vraagt om voor jezelf te kiezen en je vrijheid te bevechten. Het gaat over hoop, moed en doorzettingsvermogen. Naast de fragmenten uit het leven van Beppie zijn er veel praktische tips opgenomen in het boek die hun waarde hebben bewezen. 'Vuile Mafketel' lijkt mij een grote steun voor vrouwen met een narcistische (ex-)partner en het draagt bij aan meer begrip voor hen.


 • Jannie

  Ik was bij mijn dochter en zij vertelde mij dat ze het boek gratis had gekregen. Er waren drie mensen die het boek gratis kregen ivm de verjaardag van Beppie.
  Ik begon te lezen en ik stopte niet meer. Ik ben niet iemand die rustig een boek kan gaan zitten lezen dus complimenten! Ik was nog niet klaar en toen ik naar mijn eigen huis ging had ik het boek in mijn handen en mijn dochter zei: “ neem je nou een boek mee? Dat is niets voor jou. Jaaaaa zei ik:” ik zit er helemaal in en neem het graag even mee. Super hoe makkelijk dit boek weg leest.


 • Jan de Vries

  Ik ken Beppie van de kleuterschool en heb het boek achter elkaar gelezen en dat zegt mij wat. Het is dan ook een indringend boek waarin schrijfster Beppie verslag doet van een relatie met een man met een narcistische persoonlijkheid. Wat dat en wat de gevolgen (kunnen) zijn valt te lezen in het boek. Dapper hoe Beppie openheid van zaken geeft en ook reflecteert op haar eigen handelen. Ze was bijna slachtoffer geworden maar heeft zich letterlijk en figuurlijk weten te ontworstelen. Zo zit er in het boek zowel een waarschuwing als een voorbeeld. Ben best een soort trots op mijn oude klasgenoot.


 • Anneke Kralt

  Net het boek gelezen. Heftig, eerlijk, hoopvol, rauw, praktisch, informatief, luchtig, toegankelijk en handzaam tegelijk.

  Beppie beschrijft van binnenuit hoe het kon gebeuren dat zij ‘de cirkel van narcisme’ binnenstapte. Ze wervelde er in mee én wist op een goed moment uit dit draaiend mechanisme te stappen. Daar was moed voor nodig en inzicht.

  Je leest over hoovering en gaslighting en hoe deze bewust ingezette manipulatietechnieken tezamen een patroon vormen dat alleen door kennis en bewustwording volledig doorzien, doorvoeld en doorbroken kan worden. Belangrijke informatie voor iedere naaste, ieder medemens. Essentiële informatie voor alle professionals die dagelijks werken met stellen en gezinnen. Doorzien is doorpakken en recht doen.
  Mooi werk Beppie!


 • Nico

  Wat een bijzonder boek. Het vertel je in een adem in zeer duidelijke taal wat je mee kunt maken als je gevangen zit in een narcistische relatie. Maar bovenal geeft het je inzicht, handvaten en informatie hoe hier uit te komen. Een aanrader voor een ieder die in deze situatie verkeert maar ook voor een ieder om meer te weten te komen over wat narcisme dan wel narcisten met een mens kan doen. Mooi en indrukwekkend geschreven Beppie


 • Bianca

  Boek net in 1 ruk uitgelezen en lees hem van de week nog een keer. Het boek laat je nadenken over jezelf en je omgeving. Respect voor je leven, hoe je het aangepakt hebt en nu anderen helpt, Beppie! Sjappoo!


 • Desiree

  Eindelijk heb ik het boek uit, ik heb het steeds weggelegd omdat ik er ook door werd getriggerd, zoveel herkenning al was mijn situatie anders. Beppie legt in het boek ook goed de dingen uit als " gaslighting" "flying monkeys" en meer van het gedrag waar je mee te maken kan hebben waardoor je aan jezelf gaat twijfelen of het "toch niet aan jou ligt" en "je niet zo moet zeuren".

  Heel goed Beppie dat er dankzij jou meer openheid en bekendheid aan gegeven wordt. Top dat jij naast het boek als ervaringsdeskundige ook mensen kan helpen met jouw praktijk Kabebe. 😘


 • Gabrielle

  Pfoe dit lees je in 1x uit en zoveel herkenning. Ik zit/zat in een iets andere narcistische afkomst. Maar zoveel dingen die je herkent de angst die je continu heb het gevecht dat je alleen voert omdat niemand je gelooft want het is zo’n charmante man enz enz. Maar niemand kent ze echt. Zo fijn ook om te lezen dat als je zo diep gaat dat je er zoveel sterker uit komt heeft mij een enorme oppepper gegeven dat je weet dat je niet de enigste bent. En het is zo recht uit het hart geschreven. Chapeau voor Beppie. 😘


 • Stichting Dutch Child Center

  Een nieuw boek over narcisme, een ernstig ervaringsverhaal.
  Iemand is narcistisch, heeft dat karakter, wat lastig is voor anderen en ook moeilijk te herkennen.
  Je hebt van die personen, die het erg goed hebben getroffen met zichzelf. Totdat het teveel gaat worden voor je relatie of anderen.
  Narcisme komt en bij mannen en bij vrouwen voor in allerlei vormen van licht tot extreem narcisme.
  Eenmaal dit ontdekt bij die ander en is het woord narcisme dan duidelijk gevallen, dan begint er nog meer ellende.
  Je ontdekt bijvoorbeeld dat die agressie en dat manipulerend gedrag daar ook bij horen.
  Die ander in dit boek is Beppie Vermeulen en zij beschrijft narcisme zoals zij dat moest ervaren in haar relatie.
  Het is een pakkende titel VUILE MAFKETEL, de inhoud van dit boek is net zo pakkend.
  Heel goed en makkelijk leesbaar, geen moeilijke woorden, kortere stukjes.
  Mocht je overwegen je relatie te verbreken: hier vind je tips wat te doen en war op te letten.
  Als liefde tussen mensen verandert in liefdeloosheid en haat: in dit boek een beschrijving hierover van drie jaar diepe shit.

  In vele dossiers en in telefoontjes zie ik dit verhaal terug.
  Voor wie aan dit boek niet genoeg heeft: achterin het boek zit een lijst van nog meer boeken over narcisme.
  Stichting Dutch Child Center
  Jan van der Kooi, secretaris


 • Danielle

  Klasse hoe Beppie op een luchtige manier dit boek over een zwaar onderwerp in haar leven heeft geschreven.
  Het boek staat vol tips die ik graag had gehad toen ik in een soortgelijke situatie zat.
  Herkenbare voorvallen die je mee kan maken met een narcistische partner zijn ook genoemd, en toch vergeet ze niet haar aandeel in het geheel te beschrijven.
  Al met al een aanrader. Chapeau Bep. ❤️


 • Liesbeth

  Ik ben helemaal geen boeken lezer maar toen ik uiteindelijk dit fantastische boek had gekocht had ik het binnen een mum van tijd uit! Pakkend verhaal met herkenning en erkenning aan te raden voor jong en oud ervaringsdeskundigen en professionals ofwel voor ieder wat wils!


 • Manon

  In één ruk uit gelezen, kort en krachtig, duidelijk, je vliegt er zo door heen. Ook al ligt de periode voor mij gelukkig ver achter me, gaf het boek me toch nog weer nieuwe inzichten, ook over mezelf. Een aanrader voor iedereen die op welk moment dan ook in z’n leven in aanraking komt (of is geweest) met een narcist.


 • Ada van Roon

  Wat een prachtig boek. Voor mij ook pijnlijk om te lezen. Iets met misplaatst schuldgevoel. Het boek is geweldig geschreven en heb ik in 1 keer uitgelezen. Je wordt meegenomen in je gevoelens en ervaringen van die tijd. Ik kan mij voorstellen dat er veel herkenningspunten in het boek staan voor degenen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. En dat jouw ervaringen hen kunnen helpen. Ik ben heel erg trots op hoe jij jouw leven weer op de rit hebt gekregen. Als je sterk genoeg bent om dit alles te doorstaan ben je ook sterk genoeg om je eigen weg weer te vinden. En dat heb jij gedaan. En hoe! Van harte gefeliciteerd met dit prachtige boek en met alles wat je hebt bereikt. Voor altijd in mijn hart, dat weet je! Je bedje staat klaar mocht er ooit weer een elfstedentocht komen. Dikke knuf!


 • Triene-Mie Le Compte

  Ik zat vanaf de eerste regel in het verhaal, dat een mooie afwisseling vormt met zeer waardevolle informatie en toelichtingen.

  Het verhaal zelf gaf me het gevoel dat ik naast Beppie stond en het samen met haar meemaakte, zo levensecht is het geschreven. Bovendien voelde het allemaal heel oprecht aan en is voor mij het duidelijk dat ze het niet schreef om zich te wentelen in haar pijnlijke verleden, maar om anderen te helpen. Dat is een enorme meerwaarde in vergelijking met vele andere waargebeurde verhalen over het onderwerp. Top!


 • Erica

  Werkelijk in één ruk uitgelezen... bizar wat jij hebt mee moeten maken, trots op hoe je het hebt weten te ontsnappen... Sommige punten een bizarre herkenning en andere (soort van) gelukkig niet herkenbaar. Wat een verdriet voor jou gevoeld en mijn eigen verdriet weer doorvoeld, maar ook trots op jou, op mij, op andere mensen die in onze schoenen (hebben ge)staan.... je boek is zeker een advies aan anderen... Zo bijzonder (en) mooi hoe je er een positieve draai aan hebt weten te geven. Doe je goed, heel goed!!


 • Sanne van Nes

  Een zeer indrukwekkend boek. Mooi geschreven. In een keer uitgelezen. Helpend voor advocaten, mediators, hulpverleners en voor ieder die te maken krijgt met narcisme. Zodat zij met deze informatie beter hulp kunnen bieden en zich minder laten bespelen. Bedankt voor het delen van je verhaal! Zeer dapper en waardevol!


 • Zeg ik liever niet

  Vuile mafketel was een heel fijn boek om te lezen. Heel veel situaties herkende ik en door het lezen van dit boek voelde ik erkenning, wat mij een heel prettig gevoel gaf. De humor in het boek kon ik ook erg waarderen, omdat ikzelf ook een humoristisch persoon ben. In dit boek stonden ook adviezen, waar ik persoonlijk veel baat bij heb gehad. Bij het lezen van sommige hoofdstukken leek het net of ik mijn verhaal aan het lezen was. Zelf heb ik erg veel respect voor Beppie, dat zij haar verhaal durft te delen door middel van dit boek en hiermee anderen wil helpen/helpt!


 • Charlotte Symens

  Ik heb onlangs het geluk gehad om Beppie te mogen ontmoeten. Net als haar boek is ze fantastisch, sterk en vol wijsheid, een aanrader voor iedereen. Voor mij is haar boek een enorme steun. Dankjewel Beppie!


 • Ivonne Arts

  Zo goed dat Beppie haar verhaal vertelt, zodat meer ervaringsdeskundigen herkenning vinden en uitleg van wat er speelt, waar je in beland bent en hoe je er mee om kunt gaan. Heel knap werk heeft Beppie geleverd en ik vind het zo mooi hoe ze haar roeping heeft gevonden om anderen te helpen op energetisch niveau... dat is bij zonder helpend! Dank Beppie


 • Ivonne Arts

  Zo goed dat Beppie haar verhaal vertelt, zodat meer ervaringsdeskundigen herkenning vinden en uitleg van wat er speelt, waar je in beland bent en hoe je er mee om kunt gaan. Heel knap werk heeft Beppie geleverd en ik vind het zo mooi hoe ze haar roeping heeft gevonden om anderen te helpen op energetisch niveau... dat is bij zonder helpend! Dank Beppie


 • Sophia Lowe

  Met een hele grote traan heb ik dit boek in 1 ruk uit gelezen ik kon het boek simpel weg niet weg leggen.
  Mede omdat het allemaal heel herkenbaar is en eigenlijk door iedereen moet gelezen worden om jezelf “aware” te maken of te behouden. Veel respect voor de dame uit het boek. Dankjewel voor je verhaal, openheid en lessen. Zoveel duisternis daar moet over verteld worden. Een aanrader voor iedereen!


 • Annemiek Hendriks

  Op aanraden van een lotgenoot dit boek gekocht en in een zucht uitgelezen. Wat een herkenbaar verhaal. Wat is die Beppie door een diep dal gegaan en wat heeft ze ongelooflijk moeten knokken om hier uit te komen. Voor iedereen die te maken heeft met een narcist een aanrader om dit boek te lezen.


 • Emmie van der Kist

  Heel veel jaar geleden leerde ik Beppie kennen in de horeca, we waren lotgenoten. Deze zomer, op een koude regenachtige dag, ging de zon schijnen. Daar kwam Beppie aan, na elkaar heel lang niet te hebben gezien. Kort daarna kreeg ik de diagnose NSS. Gelijk Beppie gebeld, met trots, mag ik wel zeggen, is zij nu mijn coach. Alleen zo'n mooi mens kan zo'n mooi boek schrijven. Mooi, aangrijpend, herkenbaar maar ook confronterend. In 1 adem uitgelezen.


 • Katleen

  Ik heb Beppie leren kennen op een spirituele beurs. De tweede maal had ze haar boek bij en het intrigeerde mij om hem te lezen. Thuisgekomen en eraan begonnen. Het greep mij zo aan, dat ik het even heb moeten laten liggen. Ik kreeg terug dromen over mijn vorige relatie, dus verwerkt was het nog niet. Toch na een tijd de moed bijeengerapen om verder te lezen. Voor mij was het, niet slecht bedoelt, goed om te weten dat ik niet alleen was. Iemand te weten die snapt wat je hebt doorgemaakt. Want met de scheiding kreeg ik nooit echt het gevoel van begrepen te worden.
  Daarom zou ik deze boek zeer hard aanprijzen bij advocaten, hulpverleners en zelfs rechters. Als anderen hierdoor beter begrepen en geholpen worden zou het al een pluspunt zijn. Dus voor in België, aarzel niet om dit boek aan te schaffen, je kan er jezelf mee helpen of anderen.


 • Saskia

  Beppie kende ik al vanuit haar praktijk. Dankzij haar heb ik leren om gaan met narcistisch gedrag. Ook zijn wij op zoek gegaan wat er in mij zat waarom ik dat soort mensen steeds aantrok, waardoor ik vaak kopjes onder ging. Je moet er wel voor open staan dat je jezelf kunt veranderen. Een narcist veranderd niet maar hoe je er mee om gaat kan wel er voor zorgen dat hij of zij niet langer meer invloed heeft op je leven. Dit boek mag dan ook zeker niet ontbreken in zo'n proces. Dit boek is iedereen aan te raden dus ook rechters, hulpverleners e.d.
  Je bent een mooi mens Beppie met de hart op de juiste plaats!


 • chahida el Mossaoui

  Ik ben in het boek gaan lezen en heb het in een adem uitgelezen. Ik vind het een aanrader voor iedereen die in een relatie, in een familie maar ook via werk met narcisme te maken krijgt dit boek moet lezen. De verschillende termen maar ook de instanties worden heel helder en duidelijk beschreven. Ik dacht dat ik aardig wat wist van het onderwerp maar dit heeft mijn ogen wel geopend. Beppie bedankt dat je je verhaal op deze manier gedeeld hebt


 • Barbara van Dolron

  Zo mooi boek , zo “ puur” geschreven…… zo de moeite waard om te lezen , voor iedereen ….


 • Loes

  Een zeer indrukwekkend geschreven boek. Beppie neemt je mee aan de hand en wijst je dé weg om uit de (naar mijn mening) meest uitdagende situatie wat je kunt kriigen, wat narcistisch misbruik is te komen... doch de mooiste meest waardevolle levensles biedt, namelijk terugkomen naar jezelf en je eigen stuur vast te pakken. Een aanrader!


 • Petra Runge

  Ik was totaal niet op de hoogte dat dit zich in Beppie's leven heeft afgespeeld. Heb dit boek ook in 1 ruk uitgelezen. Ik heb bewondering voor de schrijfstijl van Beppie maar nog meer van het feit dat ze zo openhartig verteld wat een narcist met iemand kan doen, en hoe optimistisch zij nog in het leven staat. Veel respect voor Beppie! Sterke vrouw! Dit boek zou ook zeker gelezen moeten worden door advocaten en mediators zodat zij het handelen/manipuleren en de machtspositie van een narcist herkennen.


 • Ida broker

  In 1 keer uitgelezen wat een verhaal ik ken haar als een sterke vrouw en als je dit leest schieten de tranen in je ogen. Ben trots op haar Wat heeft ze dit mooi geschreven En wat ben je een sterkte vrouw


 • Remy Tax

  Beppie laat je mee lezen wat zij heeft meegemaakt hoe het is om te leven met een narcistische partner. Ze neemt de lezer mee in haar reis om zich los te maken van haar partner X en deelt hierbij haar ervaringen en adviezen. Geeft de lezer vertrouwen en handvatten om zelf nu ook te starten met zich los te maken van haar of zijn relatie en te gaan voor een nieuwe frisse start zonder een oude of nieuwe partner met een Narcistische PersoonlijkheidsStoornis.
  Goed te lezen boek met humor, kennis en veel ‘ja dat herken ik’ momenten.


 • Els

  Ik het boek kopen
  Mvg Els


 • Eld

  Graag bestellen, mail je me
  Mvg E.Wyndaele


 • Jeannette Verbakel

  Je kunt niet stoppen als je eenmaal begint te lezen. Helder geschreven en goede verwijzingen. Knap dat ze dit op schrift heeft gezet.


 • Cindela den Drijver

  Het boek in een ruk uitgelezen, ik kon het niet weg leggen. Bij het zien van het krantenartikel over het "sprookjeshuwelijk" kreeg ik een flashback naar dat ik het artikel in de krant zag staan. Ik weet nog dat ik dacht; "Wat een idioot". Maar ook had ik mijn oordeel klaar over de vrouw; "Dat laat je je toch niet gebeuren?" Op dat moment niet wetende dat ik twee jaar later exact hetzelfde zou gaan doen als die vrouw!!! En dat ik tien jaar later met diezelfde vrouw in contact zou komen! Beppie opent met haar hele zijn je ogen. Met haar boek nog meer.


 • Jolanda van der Elst

  In 1 adem uitgelezen.
  Goede informatie en steunpunten en wat je te wachten staat als je uit een destructieve relatie besluit te stappen.


 • Mirjam heij

  Heb het boek in een adem uitgelezen...voor iedereen die ook op het punt staat om uit een narcistische relatie te stappen geeft dit boek goede informatie,waar je terecht kunt enz ...en wat je allemaal kunt verwachten...👍


 • Lisette Wennekers

  Vuile Mafketel is een openhartige eye opener voor iedereen die los moet komen van een narcistische partner; moet omdat er geen andere optie is! Dat daarvoor veel moed nodig is en alle hulp die je kunt vinden, lees je in haar boek. Ik stond Beppie bij als haar advocaat in de echtscheiding en mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Ik weet hoe zwaar het proces is geweest en ik ben megatrots op Beppie, die het gelukt is om eruit te komen en zoveel anderen te helpen in het herstelproces. Ondanks alles is zij positief in het leven blijven staan ... you dit it!


 • Nicoline

  Ik heb het boek in een keer uit gelezen. Het is inderdaad een hele andere insteek dan de meest boeken over narcisme. Meestal lees je het hele verhaal over het verloop van de relatie. Hier begint het verhaal met het einde van de relatie en hoe nu verder. Dat is goed en mooi beschreven. En ook hoe Beppie steeds meer aanvoelt hoe ze wel of niet moet reageren en welke acties ze het best kan ondernemen. De hele ontwikkeling die Beppie doormaakt en hoe ze zich langzaam maar zeker herpakt, worden goed verwoord. Ook de vorm werkt prima: tekst, uitleg en sms’jes.